Svenska Retoriksällskapet

 

 

Retorikkurser i Göteborg

Vill du presentera information, verksamhetsmål, kundinformation, projektplaner, visioner eller problemlösningar så att människor lyssnar, berörs och kommer ihåg? Vill du bli bättre på att vinna människors förtroende och skapa värdefulla relationer i yrkeslivet som talare och presentatör?

 

Kurs

Det här är en praktiskt inriktad kurs i retorik och presentationsteknik. Kursen kombinerar teori, praktiska övningar med personlig respons, praktiska tips och gemensamma erfarenhetsutbyten. Vi arbetar med improvisationsövningar samt en förberedd övning, som deltagarna förbereder mellan kursdagarna.

 

Längd
Två kursdagar.

 

Innehåll

Vad är det som gör att vissa människor lyckas så otroligt mycket bättre än andra när det gäller att hålla bra, intressanta och effektiva presentationer? Den här utbildningen i retorik och effektiv presentationsteknik tar särskilt upp:

• Retorik, att påverka med tankar och ord.

• Effektiva knep för alla som vill hålla bra och intressanta presentationer.

• Kroppsspråk och icke verbal kommunikation.
• Praktiska metoder för att fånga och upprätthålla människors intresse.

• Talarens plikter.

• Tekniker för att påverka och beröra människor.

• Ordens makt och magi, ordval, värdeladdning och stilnivå. Att använda språket för att påverka och övertyga.

• Konsten att inspirera och engagera människor i rollen som talare.

• Psykologiska faktorer för positiv påverkan.

 

Kursen innehåller övningar med respons. Varje deltagare får personlig respons, för att öka sin medvetenhet om egna styrkor och svagheter i olika talsituationer.

 

Förkunskaper

Inga specifika förkunskaper fordras, men det är positivt om man har viss erfarenhet av att presentera information inför mindre eller större grupper i olika sammanhang.

 

Fler utbildningar ...

Vill ni hålla presentationer som ger ett positivt och professionellt intryck och även får människor att komma ihåg budskapet? Vi erbjuder företagsinterna kurser i retorik och presentationsteknik? Söker ni en retorikkurs i Göteborg? Kontakta gärna oss och berätta mer om era utbildningsbehov och önskemål. Läs gärna också mer om våra kurser och föreläsningar.

Våra utbildningar » 

 

Företagsutbildningar för personal- och chefsgrupper

Svenska Retoriksällskapet utbildar och inspirerar personal- och chefsgrupper. Söker ni en kurs eller föreläsning om retorik, presentationsteknik och kommunikation som utvecklar människor, arbetsgrupper och företag?

 

Hos oss hittar ni utbildningar, kurser, föreläsningar, workshops och föredrag inom retorik, presentationsteknik och personlig kommunikation i arbetslivet. Vi håller också föreläsningar om utvecklande ledarskap. Vi erbjuder företagsinterna utbildningar över hela Sverige.

 

Välkommen att kontakta oss för att berätta om era utbildningsbehov.