Svenska Retoriksällskapet

Retorik och presentationsteknik. Svenska Retoriksällskapet håller företagsinterna kurser, föreläsningar och workshops inom retorik och presentationsteknik. Vi utbildar, inspirerar och coachar både vana och mindre vana talare till bättre, tryggare och intressantare talare, presentatörer och kommunikatörer.

 

 

Retorik som gör skillnad: Tala och presentera med framgång

 

Världen är full av människor med intressanta kunskaper, talanger, begåvningar, idéer och visioner. Tyvärr når många goda och värdefulla idéer, kunskaper och budskap aldrig sin fulla potential. De når inte ut på rätt sätt. Det är synd. För företag och andra organisationer behöver duktiga kommunikatörer, oavsett om man arbetar inom ett privat bolag, en statlig myndighet eller inom en kommunal förvaltning.

 

Vårt jobb är att hjälpa människor att ta nya steg framåt som talare, presentatör och kommunikatör. Vi utvecklar, tränar och slipar människors kommunikativa förmågor. Våra praktiskt inriktade kurser kombinerar teori med praktik och personlig coachning. Vi lär ut användbara och effektiva tekniker för dig som vill hålla bra, intressanta och professionella presentationer.

 

Våra kurser ger konkreta och praktiskt användbara kunskaper och tips på hur varje deltagare kan bli en bättre, säkrare och mer medveten talare och kommunikatör. Vi är vana vid att utbilda människor på alla nivåer och med väldigt olika förkunskaper och erfarenheter. Här ger vi exempel på innehåll i en uppskattad kurs i retorik och presentationsteknik.

 

 

Innehåll

 

• Retorik, en anrik vetenskap om konsten att kommunicera och påverka människor i olika sammanhang. Vad kan vi lära av den klassiska retoriken? Utbildningen tar upp exempel på praktiska tekniker och hur vi kan använda dem för att bli skickligare kommunikatörer.
• Viktiga faktorer att tänka på när man planerar och strukturerar bra presentationer. Vi talar om innehåll, disposition och målgruppsanpassning.
• Varför ska deltagarna lyssna på det du har att säga? Så lyfter du fram budskapet och presenterar med större framgång.
• Effektiva inledningar och bra avslutningar – hur skapar man sådana?
• Varför lyssnar vi mer på vissa människor än andra?
• Konsten att tala med engagemang.
• Kroppsspråk, klädsel och icke verbal kommunikation. Vilka signaler sänder vi ut, vad avslöjar vi om oss själva – och hur vill vi uppfattas?
• Rösten ett fantastiskt verktyg för att förmedla budskap och påverka människor. Hur använder vi rösten som strategiskt verktyg för bättre kommunikation? Vad är särskilt viktigt att tänka på om röst och andning?

• Faktorer som påverkar hur du uppfattas som talare och om du ger ett säkert intryck eller inte.
• Att inta rollen som ledare – om konsten att hantera allt från sömntutor till besserwissrar.
• Vanliga misstag många talare och presentatörer gör i onödan – och hur du enkelt undviker dem.
• Förberedda och improviserade övningar med respons. Varje deltagare får personlig återkoppling, för att öka medvetenheten om egna styrkor och svagheter i olika talsituationer. Vi ger praktiska och konkreta tips som som får dig att utvecklas. Övningarna kan spelas in på ljudfil eller filmas vid önskemål.
• Deltagarnas frågor utifrån egna erfarenheter, allmänna funderingar och specifika situationer man möter i sitt arbete.
 

Övrigt: Punkterna ovan är exempel på innehåll i en praktiskt inriktad kurs för två eller tre dagar, beroende på antal deltagare. Vi kan även erbjuda skräddarsydda kurser utifrån specifika önskemål er verksamhet har.

 

 Boka en utbildning till ert företag

Retorik i praktiken

Vi erbjuder: Företagsinterna utbildningar i retorik, presentationsteknik och konsten att tala med framgång. Vi håller praktiskt inriktade kurser, men också inspirationsföreläsningar.

Målgrupp: Personal- och chefsgrupper.

Plats: Vi erbjuder företagsinterna utbildningar över hela landet.

Kurser: Hos oss kan ni boka en två- eller tredagarskurs. Vi erbjuder även hel- eller halvdagskurser beroende på era förutsättningar och gruppens storlek.

Föreläsningar: Längd, två alternativt tre timmar, beroende på era förutsättningar och önskemål.

Pris: Enligt offert. Priset baseras på utbildningens längd och antal deltagare.

 

Kontakta kundservice

Varmt välkommen att kontakta oss och berätta om era utbildningsbehov och önskemål.

Kontakta oss » 

 

 

Företagsutbildningar för personal- och chefsgrupper

Svenska Retoriksällskapet utbildar och inspirerar personal- och chefsgrupper. Söker ni en kurs eller föreläsning om retorik, presentationsteknik och kommunikation som utvecklar människor, arbetsgrupper och företag?

 

Hos oss hittar ni utbildningar, kurser, föreläsningar, workshops och föredrag inom retorik, presentationsteknik och personlig kommunikation i arbetslivet. Vi håller också föreläsningar om utvecklande ledarskap. Vi erbjuder företagsinterna utbildningar över hela Sverige.

 

Välkommen att kontakta oss för att berätta om era utbildningsbehov.